Ale kedy?
Pokiaľ jedlo dobre neprežujeme a zapíjame ho vodou, tak sme urobili všetko preto, aby sa jedlo v tráviacom trakte nespracovalo správne.
Náš organizmus je vybudovaný veľmi zaujímavo – dokonca dokonalé.
Žalúdočná šťava obsahuje kyselinu chlorovodíkovú.Chlieb a kaša sa spracuje touto kyselinou do pol hodiny – maximálne do hodiny, každý sme individuálny.
Mäso, ryby a vajíčka vyžadujú silnejší koncentrát kyseliny a rozložia sa po dvoch až troch hodinách.
Mastné jedlá a vyprážané jedlá majú štyri hodiny na rozklad, aby sa touto kyselinou správne zapracovali/spracovali/.
A teraz to dôležité:
Keď vezmeme nejakú tekutinu a vypijeme ju počas jedla tak si žalúdočnú šťavu rozriedime/oslabíme/ a znížime tak koncetráciu tejto kyseliny.
Potraviny začnú zahnivať. Tieto zahnité zbytky sa hromadia na vnútorných stenách čriev.
Žiadny klystír ich nedokáže odstrániť. Všetko sa to absorbuje a vstrebáva a stáva sa to neoddeliteľnou súčasťou
bunky.
Naučme sa stravovať správne, prežúvajme jedlo tak dlho pokiaľ nebude premiešané slinami.
Nie je to také ťažké pochopiť. Dobré rozkúsané jedlo sklzne do žalúdka hladko, ako po masle.
Vodu prijímajme prosím pred jedlom. Nie cez a po jedle!
Dajme si vodu od 1,5litra do 3litrov denne. Nasýťme svoj organizmus vodou, ako výplachový systém a všetko začne fungovať presne ako má.
Vo vode je tá sila, ktorá posilni bunky nášho organizmu.
Čistá pramenitá voda, bylinkové a zelené čaje iba pomôžu.
Najdôležitejšie je využiť všetky prírodzené mechanizmy vytvorené prírodou a naučiť sa správne zachádzať so svojím zdravím.
To je celý systém, vrátane pohybu a pravidelnej aspoň dvakrát ročnej očisty.
Pokiaľ si takto zmeníme spôsob života, pomôžeme svojmu telu. Veď jasnou príčinou všetkých neduhov, ich vzniku je práve to znečistenie, upchatie našich filtrov/pečeň, obličky, vylučovací trakt…./.
Veľmi dôležité je taktiež trénovať náš spomínaný optimizmus. Človek musí mať všetko v poriadku, ale najviac u seba doma vo svojej hlave.
Iveta